CroMaps zdravstveni vodič

Zdravstveni vodič

2010. godine pokrećemo projekt CroMaps zdravstveni vodič - zdravstveni-vodic.cromaps.com - uz informacije o bolestima, ljekovitom bilju, prehrani, cilj nam je pružiti pregledne informacije o zdravstvenim subjektima i službama iz područja zdravstva koji su locirani na kartama.

Kartografski sustav se koristi kako bi sve informacije na portalu dobile i prostornu dimenziju. Razumljivi podaci o bolestima, ljekovitom bilju, o zdravstvenoj zaštiti, gdje i kome se obratiti, trebali bi biti na dohvat ruke. To je bila osnovna ideja vodilja prilikom osmišljavanja CroMaps zdravstvenog vodiča.

Važna je preventiva u obliku aktivnog i razboritog života, odnosno, da bismo bili zdravi sutra, moramo voditi brigu o svom zdravlju danas. Posjetite CroMaps zdravstveni vodič i provjerite zašto je u samom startu postigao zavidan uspjeh kod pacijenata/građana i zdravstvenih djelatnika. Pošaljite nam svoje sugestije koje ćemo uvažiti kako bi kvaliteta zdravstvenog vodiča bila što viša.

Smještaj oglašavanja na portalu (stranicama) te poslovni uvjeti i godišnji ugovori posebno se dogovaraju. Oglasi za objavu na CroMaps zdravstvenom vodiču trebaju biti rezervirani barem tri dana unaprijed s marketingom.

Primjer iz CroMaps zdravstvenog vodiča

Dijabetes, šećerna bolest ili diabetes mellitus nije neizlječiva bolest, ali nije niti prolazna, a ignoriranjem i nebrigom dolaze komplikacije koje su značajan zdravstveni problem.

DijabetesDijabetes pogađa ljude bez obzira na dob, spol i jedan je od najčešćih endokrinih poremećaja. Karakterizira ga hiperglikemija ili povišeni šećer u krvi. Dugoročne posljedice dijabetesa pogađaju bubrege, oči, srce, krvne, krvne žile, kožu i živce. Dijabetes nastaje zbog nedostatka hormona inzulina uzrokovanog razaranjem beta stanica gušterače ili neosjetljivosti tkiva na inzulin.

Glavni poticaj za izlučivanje inzulina iz gušterače je razina glukoze u krvi. Nakon hranjenja koncentracija inzulina raste, a kod osoba koje boluju od dijabetesa to se ne događa. više

Anis je jednogodišnja začinska trava porijeklom iz Male Azije. Ima četverodijelne ili petodijelne, na rubovima nazubljene Anislistove na dnu stabljike, i razdvojene više listove. Kod nas se anis uzgaja, ali ga možemo naći i u divljini u poludivljem stanju.

raži zaštićeno sunčano mjesto i vapneno tlo. Cvjetovi su bijeli, sitni, sastavljeni u štitovima. Plodovi su obrnuto — kruškastog oblika i prilegnuto dlakavi. Anis je obljubljena biljka leptira. Može narasti u visinu i do 60 cm.

Anis pobuđuje apetit, pobuđuje probavu i izlučivanje tjelesnih sokova, smiruje napetost. Uzima se kod astme, kašlja, nesanice. više