Multimedia

TEKST
Tradicionalno tekst je korišten za sadržajne poruke. Iako je tekst vrstan način za prijenos informacija, uglavnom je prespor način širenja poruka. Ako imate 3 sekunde da privučete nečiju pozornost dok prolazi kraj vašeg ekrana, tekstom to, zasigurno nećete učiniti. No važnost dobrog i sadržajnog teksta u vašoj prezentaciji ne može biti umanjena. Važno da je font teksta čitak, s vidljivo istaknutim naslovima i podnaslovima.

GRAFIKA
Grafika može stalno prenositi poruke. Usporedite ispisanu tablicu brojčanim vrijednostima s grafikonom dobivenim iz tih vrijednosti. Trend je odmah vidljiv iz grafičkog prikaza. Slika može imati vrijednost tisuću riječi, ako je pravilno postavite u prijenosu vaše poruke. Znakovi, crteži, karte, nacrti i tehnički crteži mogu pomoći da vaša prezentacija privuče pozornost korisnika.

FOTOGRAFIJE
Možete ispisati stranice koje objašnjavaju vaš proizvod, možete se koristiti i umjetničkim tumačenjem svog proizvoda. Svejedno ga ništa neće opisati bolje od fotografije u boji. Fotografija će koristiti i kao pozadina za tekst i grafiku, čime može dodatno pridonijeti vizualizaciji vaše prezentacije. Dodavanjem specijalnih efekata i filtera, fotografija može biti prikazana u različite svrhe, na različite načine.

INTERAKCIJA
Izvođenje multimedijske prezentacije na računalu daje mogućnost interakcije. Ona omogućuje korisniku da prolazi kroz prezentaciju odabranim putem, toliko koliko mu je potrebno za prihvaćanje informacije. Korisnik može prelaziti s naslova na naslov, preskačući manje zanimljiva područja. To je sigurno način da zadržite potencijalnog kupca na štandu (sajmovi) ili na prodajnom mjestu (robne kuće, trgovine...) Katalozi su izravan način primjene interakcije. Koristeći se za prikaz proizvoda tekstom i slikom, korisnik može pretraživati dio po dio tog kataloga. Istaknite mu mogućnost da može i naručiti proizvod (ili uslugu) nudeći mu gotov obrazac. S povećanjem kvalitete i sniženjem cijena ekrana osjetljivih na dodir (touch screen), interakcija postaje dostupna na sajmovima, prodajnim mjestima (shoping centrima), zračnim lukama, hotelima, muzejima, kongresnim centrima ...

ANIMACIJA
Animacija ne mora sadržavati složenu trodimenzionalnu grafiku da bi bila efektna u multimedijskim prezentacijama. Jednostavne animacije dodavaju zabavnost elektroničkim brošurama i privlače pozornost korisnika na sajmu ili na prodajnom mjestu (trgovina, robna kuća, agencija ...) Nosloženija se animacija može koristiti kao demonstracija i instrukcija. Animacijom možete prikazati proizvodni proces vašeg proizvoda koji je nemoguće prikazati statičnom slikom.

VIDEO
U prošlosti je video bio definicija za multimediju. Video se koristi u svim elementima multimedije, prikazujući vaše proizvode i usluge uživo, ali uz visoku cijenu. Skripta, glumci, scenografija,snimanje, montaža, izradba i umnožavanje mogu biti izvedeni relativno brzo. Pet minuta videosnimke može vas koštati osjetno više nego kada se izrađuje video zapis za potrebe multimedijske prezentacije. Videozapis zajedno sa zvukom uvijek je najzanimljiviji dio prezentacije i na izravan način predočuje ponuđenu informaciju (proizvoda, usluge...)

ZVUK
Nema dvojbe da je zvuk najbolji način da privučete nečiju pozornost. Jednostavni zvučni efekti mogu se jednostavno koristiti u različitim aspektima vaše elektroničke brošure. Za složenije prezentacije spiker i glazbena podloga mogu napraviti prezentaciju zabavnijom.