Download

Primjena kartografije

Kartografija, popis

Korisnici CroMaps portala

Strani / Domaći turisti
• Na portalu traže informaciju o mjestu u koje dolaze. CroMaps trenutno jedini nudi detaljan i točan prikaz lokacije. Uz lokaciju npr. hotela u kojem će turist odsjesti, on će na CroMaps portalu dobiti i npr informaciju da li u blizini hotela postoji dobar kafić, dućan, suvenirnica...; gdje naći liječnika ili stomatologa; dobit će informaciju da li se u periodu u kojem dolazi dešava neka zanimljivost u blizini (koncert, predstava, outdoor event,...)

Stanovnici pojedinog mjesta
• Imaju drugačiji interes od turista, iako se taj može i preklapati. Na CroMapsu će korisnici tako tražiti gdje se nalaze pojedini dućani, auto servisi, .... Zanima ih ima li nekakva promocija ili sniženje. I njih zanimaju eventi kao i strance.

Gospodarstski subjekti
• Pojavljuju se unutar CroMapsa kao korisnici i davatelji informacija. Na svojim web stranicama umjesto da opisuju kako doći do njih jednostavno ukazuju na CroMaps koji će njihovim klijentima i poslovnim partnerima točno prikazati lokaciju. Upisom u bazu subjekata njihove informacije postaju dio CroMaps portala odnosno stranica koje se odnose na pojedini segment gospodarstva. Ugovaranjem dodatnih reklamnih bannera mogu dodatno pojačati efekt svoje promocije.

Ugostiteljski objekti
• Koriste portal kao i ostali gospodarski subjekti uz dodatne mogućnosti da o svojim aktivnostima obavijeste korisnike portala. Preko CroMapsa informiraju korisnike o eventima koji se dešavaju u njihovim prostorima, daju specijalne ponude ili popuste kako bi privukli korisnike.

Turistički subjekti (smještaj)
• Zbog specijalnog značaja, turistički subjekti imaju dodatnu mogućnost da naglase i opišu svoju ponudu, kako bi potencijalni gosti mogli pronaći informaciju o njihovim uslugama. Zbog turističke orijentacije portala imaju dobru zastupljenost na portalu. Unutar CroMaps portala mogu koristiti info servis kojim potencijalni gost šalje upite o smještaju. Postojat će i mogućnost SMS notifikacije o upitu, kako bi pravovremeno mogli reagirati na upit.

• Koriste CroMaps portal kako bi svojim gostima pokazali gdje se nalaze, te kako bi im pomogli da se bolje snađu i pripreme prije dolaska.